Greek English
 
Αρχική Σελίδα / Ανακοινώσεις / Τρέχουσες
Print this page

29/05/2014
Προς όλους τους κατόχους σκύλων

 Με βάση τον νέο Περί Σκύλων Νόμο ( Κ.Δ.Π. 184(Ι)/2002 ) ο οποίος τέθηκε σε πλήρη ισχύ στις 1.10.2004 και τον Περί Ευημερίας των Ζώων Νόμο του 1994, η κατοχή σκύλων τίθεται κάτω από αυστηρότατο έλεγχο γι’ αυτό θα πρέπει ο κάθε κάτοχος σκύλου να ενημερωθεί για τις βασικές πρόνοιες των Νόμων και για τις υποχρεώσεις του που προκύπτουν από αυτούς.

 Η εξασφάλιση ετήσιας άδειας κατοχής σκύλου ή σκύλων ( αν έχετε περισσότερους από ένα ) είναι απαραίτητη και όσοι αμελούν να την εξασφαλίσουν θα καταγγέλλονται.

Γενικές οδηγίες για διατήρηση σκύλων

 Επειδή πολύ συχνά δημιουργούνται προβλήματα και καταλήγουν παράπονα και καταγγελίες στο Συμβούλιο, που αφορούν θέματα σχετικά με σκύλους, παραθέτουμε παρακάτω ορισμένες οδηγίες, τις οποίες θα πρέπει να τηρείτε πιστά. Οι οδηγίες αυτές προκύπτουν από τα άρθρα της σχετικής Νομοθεσίας αλλά και από τις συσσωρευμένες εμπειρίες των διαφόρων εμπλεκομένων Αρμόδιων Αρχών και πρέπει να τηρούνται πιστά.

 1.   Θα πρέπει τον τελευταίο μήνα ισχύος της άδειας σας να φροντίζετε για την  ανανέωση της

2.  Ο σκύλος σας θα πρέπει να είναι καθαρός και θα πρέπει να του χορηγείται ικανοποιητική ποσότητα τροφής και καθαρού νερού. Καθαρός θα πρέπει να είναι και ο χώρος στον οποίο ζει και κινείται. Σε περίπτωση που διαβιεί σε περιφραγμένο χώρο ή κλουβί, αυτό θα πρέπει να είναι ικανοποιητικού μεγέθους για να μπορεί να κινείται με άνεση. 

3.   Η επιλογή του χώρου διαμονής του σκύλου θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντοτε θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η οχληρία που πιθανό να προκαλείται στους γείτονες. Αν υπάρχει οχληρία είναι δίκαιο να επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του σκύλου και όχι άλλους. 

4.   Απαγορεύεται να κυκλοφορούν σκύλοι χωρίς τη συνοδεία των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι πρέπει να  τους έχουν δεμένους με λουρί ικανοποιητικού μήκους. Απαγορεύεται  να συνοδεύονται σκύλοι από πρόσωπα κάτω των 15 χρόνων. Επίσης οι σκύλοι δεν πρέπει νααφήνονται ελεύθεροι την νύκτα. Σκύλοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι μπορεί να θεωρηθούν αδέσποτοι και να εξοντωθούν. 

5.   Μην διατηρείτε περισσότερους σκύλους απ’ ότι χρειάζεστε. Ο μεγάλος αριθμός σκύλων, πολλαπλασιάζει και τα προβλήματα τους. 

Το Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την έκδοση άδειας ή μπορεί να ακυρώσει οποιαδήποτε άδεια σε περίπτωση που ο σκύλος διαπιστώνεται ότι είναι επικίνδυνος ή ανήκει σε συγκεκριμένη φυλή, όπως προβλέπεται στο Νόμο, ή όταν δεν τηρούνται οποιεσδήποτε από τις υπόλοιπες πρόνοιες της Νομοθεσίας.

Τελειώνοντας σας ενημερώνουμε ότι σαν Τοπική Αρχή, με τη συνεργασία του Κτηνιατρείου, του Υγειονομείου αλλά και της Αστυνομίας θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για να  τηρηθούν τα πιο πάνω και όσοι δεν συμμορφώνονται θα καταγγέλλονται.      


Η σελίδα αυτή συντηρείται και αναβαθμίζεται με την ευγενή χορηγία των Εστιατορίων McDonald’s
ΒΙΝΤΕΟ
3D GALLERY
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΤΑΞΙΔΙ
Designed & Developed by NETinfo Plc